Συχνές Ερωτήσεις σχετικά με τις Μυκητολογικές Λοιμώξεις

Τι είναι η ονυχομυκητίαση;

Η ονυχομυκητίαση  είναι μια χρόνια λοίμωξη των νυχιών που προκαλείται από διάφορα είδη μυκήτων όπως δερματόφυτα Candida, ευρωττομύκητες. Είναι σημαντικό να κατανοήσετε ότι η ονυχομυκητίαση δεν θεραπεύεται από μόνη της. Αν δεν αντιμετωπιστεί στα πρώτα στάδια της, η θεραπεία της μπορεί να γίνει δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία με μη ικανοποιητικά αποτελέσματα

Πώς μεταδίδονται οι μύκητες

Οι μύκητες μεταδίδονται είτε με άμεση επαφή, από άνθρωπο σε άνθρωπο, ή από ζώο σε άνθρωπο, είτε με έμμεση επαφή, π.χ. από το έδαφος την άμμο τις πετσέτες.

Κάνε κλικ εδώ για να δείς πως μπορείς να προφυλαχθείς από την ονυχομυκητίαση.

Πώς θεραπεύεται η ονυχομυκητίαση;

Η ονυχομυκητίαση θεραπεύεται με την εφαρμογή τοπικής θεραπείας ή με τη λήψη από του στόματος (συστηματικής) θεραπείας. Το Canespro είναι μέρος μια πολύ αποτελεσματικής τοπικής θεραπεία της ονυχομυκητίασης αφού παρουσιάζει κλινικά αποδεδειγμένα αποτελέσματα σε 2-3 εβδομάδες, αφαιρώντας τα προσβεβλημένα από το μύκητα μέρη του νυχιού. Εφαρμόζουμε την παχύρευστη αλοιφή Canespro μια φορά την ημέρα απευθείας στο προσβεβλημένο τμήμα του νυχιού. Στη συνέχεια καλύπτουμε το νύχι με το ειδικό επίθεμα για 24 ώρες. Την επόμενη μέρα αφαιρούμε με την ειδική λίμα το μαλακό πλέον τμήμα του προσβεβλημένου νυχιού. Επαναλαμβάνουμε την παραπάνω διαδικασία για 2-3 εβδομάδες μέχρι να αφαιρέσουμε ολόκληρο το προσβεβλημένο τμήμα του νυχιού. Μετά το τέλος της θεραπείας με το Canespro συνιστάται η χρήση τοπικής αντιμυκητιασικής κρέμας τουλάχιστον για ένα μήνα.

Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε περισσότερα για την θεραπεία με το Canespro

Πόσο χρόνο διαρκεί η θεραπεία της ονυχομυκητίασης;

Η θεραπεία της ονυχομυκητίασης με τη χρήση των κλασσικών θεραπευτικών επιλογών (λάκες, συστηματικές θεραπείες) μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία αφού απαιτούνται αρκετοί μήνες θεραπείας μέχρι να δείτε ορατά αποτελέσματα. Το Canespro είναι η συντομότερη θεραπεία της ονυχομυκητίασης και παρουσιάζει κλινικά αποδεδειγμένα θεραπευτικά αποτελέσματα σε διάστημα 2-3 εβδομάδων από την έναρξη της θεραπείας. Το Canespro δίνει τη δυνατότητα να φτάσετε στη «ρίζα» της λοίμωξης, καθώς το 85% των ονυχομυκητιάσεων εμφανίζονται κάτω από την πλάκα του νυχιού. Όταν ολοκληρωθεί η θεραπεία με Canespro συνιστάται η συνέχιση της θεραπείας με μια τοπική αντιμυκητιασική κρέμα που θα σας συστήσει ο δερματολόγος σας ή ο φαρμακοποιός σας.

Κάνε κλικ εδώ για να μάθεις περισσότερα για το Canespro

Μπορεί να πάθω ονυχομυκητίαση στα νύχια των χεριών μου;

Ναι, αυτό μπορεί να συμβεί, πρέπει όμως να γνωρίζετε ότι έχετε 7 φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσετε ονυχομυκητίαση στα νύχια των ποδιών σας από ότι στα νύχια των χεριών σας. Αυτό συμβαίνει διότι τα πόδια μας βρίσκονται συνεχώς σε περιβάλλον που ευδοκιμούν οι μύκητες όπως μέσα στις κάλτσες και στα παπούτσια , ή ακόμα σε παραλίες, σε δημόσια λουτρά γυμναστηρίων, πισινών κλπ . Κινδυνεύουν, λοιπόν περισσότερο τα νύχια των ποδιών μας από τα νύχια των χεριών μας.

Κάνε κλικ εδώ για να δείς πως μπορείς να προφυλαχθείς από την ονυχομυκητίαση

Η ονυχομυκητίαση είναι μεταδοτική ασθένεια;

Ναι, η ονυχομυκητίαση είναι μεταδοτική, και αν δεν αρχίσετε άμεσα τη θεραπεία της μάλλον θα μεταδοθεί και στα υπόλοιπα νύχια σας. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να ξεκινήσετε άμεσα τη θεραπεία σας. Επίσης, είναι προτιμότερο να αποφεύγετε τις πισίνες, τα αποδυτήρια και τα ινστιτούτα αισθητικής ενώ έχετε ονυχομυκητίαση  για να εμποδίσετε τη διάδοσή της.

Πώς μπορώ να προφυλαχθώ από το να εμφανίσω πάλι ονυχομυκητίαση;

Η προσωπική υγιεινή και η συστηματική φροντίδα των ποδιών και των νυχιών είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε μια μελλοντική επαναμόλυνση. Για παράδειγμα, στεγνώνετε καλά τα πόδια σας μετά το μπάνιο, μην περπατάτε ποτέ ξυπόλυτος σε δημόσιες πισίνες ή  αποδυτήρια.

Κάνε κλικ εδώ για να δείς πως μπορείς να προφυλαχθείς από την ονυχομυκητίαση

Top